PREDSTAVITEV

Zgodbe strasti so projekt, ki ga pripravljata pevka, saksofonistka in flavtistka Neva M. Hafner in rokenrol klaviaturist Robert Humar. Neva, sicer profesorica saksofona in Robert, bivši klaviaturist zasedbe Rok’n band sta ideje črpala iz zgodb, ki nas ne pustijo ravnodušnih, pa naj bodo to zgodbe o ljubezni, hrepenenju, sovraštvu, odraščanju ali odnosu do okolja in družbe. Neva in Robert sta bogate glasbene izkušnje iz različnih glasbenih svetov združila v privlačne priredbe, ki na prvi pogled težko združljive skladbe pripovedujeta kot zgodbe in jim tako stketa rdečo nit, ki jih poveže v zanimivo celoto.

 

 

 

 

IDEJA

Vse skupaj se je začelo na eni izmed vaj, kjer sva pripravljala repertoar za enega izmed koncertov. Preigravala sva skladbe in čedalje bolj ugotavljala, da najina glasba niso le pesmi, pač pa zgodbe, ki jih te pripovedujejo. In te zgodbe so imele rdečo nit; vse so nosile v sebi strast. In če si podrobneje poslušal besedila so le-ta kar sama pričela pripovedovati zgodbe, polne strasti. Nekatere govorijo o ljubezni in odnosih, druge o odraščanju, spet tretje kritično razmišljajo o družbi, v kateri živimo, ali pa preprosto orisujejo različne življenjske zgodbe. Te zgodbe sva potem oplemenitila s svojimi življenjskimi izkušnjami, anekdotami iz življenj avtorjev skladb in jih začinila z različnimi življenjskimi situacijami in dogajanjem po svetu. Tako je nastal projekt, ki ni le koncert, ampak večer, kjer ob prijetni družbi uživaš ob zgodbi, v kateri se prepletata beseda in glasba.

REPERTOAR

Repertoar zajema širok izbor, na prvi pogled morda celo težje združljivih skladb, ki pa skozi zgodbo včasih zaživijo v povsem novi luči. Nekatere od njih tudi v precej spremenjeni obliki, ki poslušalca sprva preseneti, ampak skozi zgodbo prepriča v primernost nove preobleke. Pri preigravanju si zato namenoma nisva postavljala mej in pustila pesmim, da so same ubrale svojo interpretativno pot. Nekatere so to storile zelo pogumno, druge pa so ostale precej blizu izvirniku.

 

KONTAKT za izvedbo eventa

robi@kjesi.com

040 167 851